Vid livets slut

Att fatta beslut om avlivning är alltid jobbigt, även om man varit med om det tidigare. Vi som jobbar här har stor förståelse för det och stor vana vid att träffa djurägare i sorg. Vi gör vårt bästa för att den sista stunden ska bli så lugn och fin som möjligt och vi är angelägna om att tillgodose de önskemål Ni som djurägare har.

Fråga oss gärna om Ni har frågor eller önskemål och säg gärna till om något inte är som Ni har förväntat er.Om Ert djur är livförsäkrat och ni behöver ett livintyg är det viktigt att ni säger till om det innan eftersom det krävs en noggrann undersökning av veterinären innan avlivningen för att skriva ett sådant.

Kontrollera gärna med ert försäkringsbolag innan vad som krävs. Unga djur kan ibland behöva obduceras för att livförsäkringen ska betalas ut.

Om det inte är Du som djurägare som själv kommer med djuret behöver vi en fullmakt från Dig om att Du önskar avlivning för ditt djur. Detta för att förhindra att några missförstånd uppkommer eller att någon obehörig fattar ett sådant beslut utan din vetskap.

Avlivningen sker genom att djuret får en överdos av sömnmedel som gör att hjärtat stannar och andningen upphör. Detta är inte smärtsamt eller ångestframkallande utan djuret somnar lugnt in.

Vi står vid din sida i denna svåra stund.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå